AYD NÜKLEER

Nükleer Teknoloji ve Tahribatsız Muayene 

AYD Danışmanlık, Nükleer Teknoloji ve Tahribatsız Muayene alanlarında çesitli cihazların satış ve dağıtım  hizmetini vermektedir.

Şirketin satış ve dağıtımını yaptığı ürünler :

GIHMM-GMBH ürünleri: Avusturyada yerleşik olan  GIHMM GMBH radyasyon ve rodon gazı ölçerleri üretmekte olup, radyasyon için erken uyarı sistemleri geliştirmektedir.

GIHMM_Aerosolmonitoring_ENG_V2

https://www.gihmm.com/home/

FEVDI NUCLEAR EXPERT ürünleri: Fransada yerleşik olan FEVDI, nükleer dekontaminasyona yönelik ürün ve ekipmanların  üretimi ve tasarımını ve  danışmanlığını yapmaktadır  ve üretimde 50 yılı aşkın deneyime sahiptir. FEVDI aynı zamanda KBRN sektörüne de ürün tedarik etmektedir.

https://fevdi-nuclear.com/

LOADWELL Industry ürünleri: Çinde yerleşik olan LOADWELL yüksek teknolojiye sahip radyoaktif malzeme ve ağır yük taşıma  vinçleri üretimi yapmaktadır. Ürün ve hizmetler  nükleer endüstri, otomobil, havacılık, çevre koruma, kağıt yapımı, iskele, elektronik ve bira üretimi gibi alanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır

https://www.loadwell.com/

BALTIC SCIENTIFIC ürünleri: Letonyada yerleşik olan  BSI, yarı iletken ve sintilasyon radyasyon dedektörlerini temel alan spektrometrik analize yönelik cihazların geliştirilmesi ve imalatı konusunda uzmanlaşmıştır. Bu ürünler birçok endüstride kullanılmaktadır. Bunlar;  nükleer enerji, çevresel izleme, jeofizik ve madencilik endüstrisi, tıp ve sağlık hizmetleri, uzay bilimlerini içeren araştırmalar, güvenlik sistemleri ve gümrük kontrolü, ve diğer alanlardır.

https://bsi.lv/en/products/

Kurucu Ortak Dursun Akbulut Nötron Radiografisi konusunda Yüksek Lisans Tezi hazırlamış olup, Türkiyede ilk olarak Amerisum Berilyum kaynağı ile kamera yaparak Baskılı Devre Radyografisi çekmiştir.